top of page

Medisinsk Yoga tirsdag 12.juni


De to siste tirsdagene nå før sommeren vil tema være stress. Det er utrolig fascinerende hvordan stress virker på alle nivå i kroppen. Stress er jo egentlig en utrolig respons som hjelper oss å reagere når vi opplever fare. Men hva skjer i kroppen når vi opplever emosjonelt, psykologisk stress, som ikke nødvendigvis avsluttes raskt, men vedvarer over tid?

Vi vil fokusere på avslapning og gjøre øvelser som stimulerer den parasympatiske delen av nervesystemet, den delen som bidrar til ro, hvile og sirkulasjon til indre organer. Vi vil selvfølgelig også jobbe med pusten. Når vi puster dypt og rolig stimulerer vi vagusnerven, som igjen aktiverer en rekke beroligende responser i kroppen. Vagusnerven er en av våre hjernenerver som har forbindelse med nærmest alle indre organer i bryst- og mageregion. Gjennom å stilne nervesystemet kan vi også oppleve å finne ro i tanker og bevissthet. Da skjønner vi også, om enn i korte øyeblikk, at mye av det vi frykter ikke er reelt. Vi bruker unødvendig mye tid og energi på å bekymre oss over det som kanskje aldri skjer....

"Frykten selv er mye mer helsefarlig enn selve farene vi frykter." -Per Fugelli

Vi vil også introdusere en ny meditasjon, "Kirtan Kriya", som er en av de best dokumenterte (forsket mest på) meditasjonsteknikkene vi har. Den har vist seg å være svært effektiv når vi opplever stress. Mer info om denne teknikken og tankene rundt kommer!

Smoothie for kvelden blir jordbær- og spinatbasert :) Velkommen!


bottom of page