top of page

ENKEL MEDITASJON


Tenkte å introdusere meditasjonen vi skal følge de siste ukene nå i høst. Dette er en enkel meditasjon som alle kan lære seg å bruke i hverdagen.

1) Sett deg godt til rette på et rom eller et rolig sted. Rett opp ryggen slik at du sitter med en lengde i overkroppen. Slapp av i skuldre og nakke og rett blikket rett fremover. Prøv å slappe av i magemusklene slik at pusten kan flyte lett.

2) Legg den ene hånden i fanget ditt med håndflaten opp. Legg den andre hånden oppå den andre. Hendene kan også hvile på knærne om det føles mer komfortabelt.

3) Sett en stoppeklokke på valgt tidspunkt. Lukk øynene.

4) Flytt oppmerksomheten mot pusten. Ikke prøv å kontrollere hvordan du puster, bare observer pustens naturlige rytme. Hvordan luften beveger seg inn gjennom neseborene og ut igjen.

5) Tankene dine kommer til å vandre. Bare observer dem uten å bli involvert i hva de dreier seg om, som om du var en nøytral tilskuer. Prøv å snu fokuset tilbake til pusten.

TIPS: Mange har god nytte av å sette en "merkelapp" på følelser og tanker som dukker opp når sinnet er rastløst. Eksempel: Når du oppdager at du plutselig sitter og tenker på hva du skal ha til middag, sier du "tanker" til deg selv (stille inni deg selv), før du påny vender oppmerksomheten mot pusten. Dersom du oppdager at du tenker på noe du gruer deg for en gang i fremtiden, sier du "følelser" til deg selv, før du vender oppmerksomheten tilbake mot pusten.

Anbefaler alle å prøve å gjøre denne meditasjonen jevnlig. Etter hvert vil du merke at meditasjonen kan gi deg klarhet, våkenhet, fokus og ro.


bottom of page